Tutireceptek.hu fejléc

Az eredeti Bolognai spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10 dkg. szalonna
2 fej föröshagyma
80 dkg. darált marhafelsál
1 nagyobb doboz sűr.paradicsom (a magyar édesebb)
2-3 dl. édes vörösbor
1 szál sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
1 szál zellerzöld apróra metélve
3 db. fokhagyma
2-3 teáskanál só
fél tk. bors, rozmaring, kakukkfű
1 csomag spagetti tészta
reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
Apró kockára vágom a szalonnát a vöröshagymát, répát és a gyökeret. Üvegesre pirítom a szalonnát majd hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre dínsztelem szintén.Utána a darált marhahúst hozzáadom, kevergetem míg teljesen ki nem fehéredik a hús. Ezután beleöntök 2 dl. vörösbort a sűrített paradicsomot, répát, fehérrépát fűszereket, és a zellerzöldet. Ha eseleg a paradicsompüré kicsit savanykás (fajtától függ) tehetünk 1 kis cukrot hozzá.1 órán át főzöm lassú lángon néha kevergetve. A vége elött 10 perccel adom hozzá a zúzott fokhagymát!
Tésztát kifőzzük.
Isteni finom sosem unom meg:)

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: - kcal
Szénhidráttartalom: - gramm
Zsírtartalom: - gramm

A receptet beküldte: -GM-


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos rakott spagetti » Kiadós Bolognai » Tengerész spagetti » Halas spagetti
» Petrezselymes spagetti » Doveri parajos spagetti » Carbonara Spagetti » Cukkinis-spárgás spagetti
» Bolognai töltött burgonya » Spagetti holland módra » Csípős savanyú spagetti » Bolognai szósz házilag
» Bolognai nokedli » Bolognai szószos spagetti » Rakott bolognai penne » Kefíres süti/ az eredeti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.