Tutireceptek.hu fejléc

Annus püspökkenyere recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma
30 dkg rétesliszt
30 dkg kristálycukor
1 sütőpor
1 tojás
5-5 dkg mazsola és dió
fahéj

Elkészítés:
A reszelt almát a cukorral, sütőporral, tojással, fahéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót, mazsolát, végül a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett formába töltjük, és a tetejére megzsírozott alufólia lapot fektetünk. Forró (200 fok) sütőben 40-50 percig sütjük. Deszkára borítva hűtjük ki, és csak másnap szeleteljük.

Tanácsok:
Az én sütőmben több mint egy órát sütöttem!


A receptet beküldte: zsófi1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés szalámi » Vaníliás szív » Aranygaluska borhabbal » Diós kosár
» Túrós rolád » Pöttyös diós kuglóf » Máglyarakás ínyenc módra » Rákóczi túrós light
» Intelligens krémes süti » Kétszínű sütike » Mascarponés gyümölcstorta » Mogyorós-kókuszos rolád
» Málnadzsemes szélkerék » Fekete-erdő torta (Kata-féle) » Csokoládétorta békebeli » Aszalt gyümölcsös szaloncukor


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.