Tutireceptek.hu fejléc

Anna Almás lepénye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt,
20 dkg vaj,
4 evőkanál cukor,
1 db sütőpor
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl vagy tej
A töltelékhez: 1 kg almából cukorral és fahéjjal készült almapüré ha édes az alma nem kell sok cukor.

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsolóm, hozzáadóm a
cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót, és annyi tejfölt , hogy jól gyúrható tésztánk legyen. Két cipót formálunk belőle, 1/2 órát pihentetem. Közben elkészítjük az almapürét. Majd az egyik cipót kinyújtóm, beleteszem az enyhén kivajazott lisztezett tepsibe, elsimítóm rajta az almapürét, majd beborítóm a másik tésztalappal. Tetejét egy tojás sárgájával kenem meg. Közép meleg sütőben előbb alsó, majd felső lángon megsütőm. Ha kihűlt, felszeletelem, és vaníliás porcukorral megszóróm.

Tanácsok:
Lehet mazsolát is a töltelékbe tenni.
Nem muszáj az almát meg párolni le reszelni be ízesíteni és mehet is a tészta közé...

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Tessza35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas kuglóf » Almás-mákos rakott tészta » Mézes almás hab » Almás saláta
» Tejberizses almás rakottas » Borjúsaslik almásan » Almás karottalé (4-6 adag) » Esztergomi almás zserbó
» Kati almás sütije » Almás csirkevagdalt » Párolt mézes almás » Mesealmás
» Almás virslisaláta » Ír almás pite » Almás-kókuszos » Diós-mákos almás pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.