Tutireceptek.hu fejléc

Almás joghurtos palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csésze liszt
• 1 2/3 csésze tej
• 1 csésze natúr joghurt
• 1/4 csésze étolaj
• 1 teáskanál só
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál sütőpor
• 2 db tojás
• 1/2 teáskanál őrölt fahéj
• 1 db meghámozott, magtalanított apró kockákra vágott alma

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat.
Egy másik edényben a tojásokat, a tejet, a joghurtot, az étolajat, addig keverjük, amíg a
massza világos színű lesz. Ezután hozzákeverjük a lisztes keveréket, és addig keverjük,
amíg sima tésztát kapunk. A végén a kockázott almát adjuk hozzá. Felmelegítjük az olajjal
megkent palacsintasütőt, ha meleg kb. 1/4 csészényit beleöntünk a masszából, és mindkét
oldalát megsütjük, amíg aranybarna színű lesz. Juharsziruppal vagy dzsemmel tálaljuk.
Egy csésze 2,36 dl űrtartalomnak felel meg.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-kukoricás saláta » Palacsinta (diabetikus) » Reszelt almás süti » Kefíres palacsinta
» Mese almás » Almás lepény - gyors » Húsos rakott palacsinta » Almás kókuszcsókós süteméy
» Almás-sajtos kacsamell » Gundel palacsinta » Almás krémes Emyke módjára » Parajos palacsinta
» Omlós almás » Kókuszos palacsinta » Almás pite - fűszeresen » Kaviáros palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.