| Áfonyás-joghurtos muffin (Béres Alexandra jóvoltából) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott) l 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 1 tojás 1 teáskanál sütőpor 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor 2 dl joghurt Elkészítés: Az áfonyát mosd meg hideg vízben és csepegtesd le alaposan (esetleg papírtörlővel finoman itasd le a vizet). Keverd ki külön a cukrot a tojással, a margarinnal és a joghurttal, illetve a lisztet a sütőporral. Ezután keverd össze a két elegyet, végül add hozzá a gyümölcsöt is. A muffinsütőformába helyezz papírkapszlikat (süteménytartó formák), töltsd meg mindegyiket 2/3 részig a masszával, majd előmelegített sütőbe téve süsd 180 fokon kb. 20-25 percig. Jó étvágyat! Tanácsok: Tipp: A sütés első 5 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben összeesik a muffin teteje. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 211 kcal Szénhidráttartalom: 26 gramm Zsírtartalom: 10,1 gramm A receptet beküldte: Pici Lulu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |