| A legfinomabb házi almás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 25 dkg Ráma margarin 12 dkg kristálycukor 1 tojás sárgája 1/2 citrom reszelt héja és leve 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál tejföl 1 csipet só Töltelékhez: 2 kg alma (amit én lereszelek és 2-3 órán keresztül főzöm) ha elfőtte a levét,akkor vaníliás cukorral,kristálycukorral és fahéjjal ízesítem. Mindenki a saját szájíze szerint csinálja. A tetejére:1 vagy 2 tojássárgája A tepsi kikenéséhez:kb. 5dkg vaj és 1-2 ek.liszt Elkészítés: A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 egyforma cipóra osztom,majd tepsi nagyságúra nyújtom. Tepsi mérete:(kb.20x30,ekkor vastagabb lesz a tészta,én 35x40 tepsibe teszem,ez az én sütőm gyári tepsije.Azért ebben mert így vékony lesz a tészta és közepes lesz az alma,mi így szeretjük.) Ráteszem az előzőleg megfőzött,ízesített almát,és jöhet rá a másik kis cipó amit szintén hasonlóméretűre nyújtok, és a süti tetejére hengergetem. Praktikus ehhez a művelethez a sodrófát igénybe venni, azaz arra tekerni a tésztát és úgy segíteni rá a tepsire. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem és mehet is kb. 25-30 percre 160-170 fokos sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje szép arany barna színárnyalatot ölt és megszilárdult (tűpróba!). Ha kihűlt, szeletelhető. Aki cukrozott tetővel kedveli, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral. Tanácsok: Ez az almás pite recept szerintem kategóriájában a legfinomabb. Lehet fele mennyiség finomliszt és fele mennyiség teljes kiőrlésű liszt keverékével és úgy is nagyon finom, csak a tészta színe picit sötétebb és lehet, hogy több folyadékot vesz fel (pl. kicsit több citromlé vagy tejföl)! Próbáljátok ki ezt verziót is! Várom a visszajelzéseket,ha valaki megsütötte! :) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Rékus* Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |