| Zellerel készített zöldségpüré receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 30 dkg lisztes burgonya (szétfövő) 25-30 dkg zellergumó 5 dkg vaj 2 dl tej 1 brokkoli szára és levelei, a rózsáit másra használom 1 kis csokor friss petrezselyemzöld 1 kis csokor bazsalikom ízlés szerint őrölt szerecsendió fehérbors só Elkészítés: A zellert és a krumplit meghámozom, nagyobb kockákra vágom, annyi vízben teszem fel főni, amennyi épp hogy ellepi. Sózom, hozzáadom a felaprított brokkoliszárat. 15-25 perc alatt puhára főzöm. A fűszernövényeket finomra aprítom (néhány szép levelet félreteszek a tálaláshoz). Ha még mindig túl sok víz maradt a zöldségeken, érdemes leszűrni, ha főzés közben elpárolgott, jöhet a tej, valamint a brokkoli levelei – egyetlen forralás elegendő. Félrehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a vajat, borsozom, hozzáreszelem a szerecsendiót, ha szükséges, kevés sót adok hozzá. A petrezselyemmel és a bazsalikommal pürésítem. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |