| Sztracsatella sütemény sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: egy 25×39 cm-es tepsihez: A kekszes alaphoz: 3 csomag (18 dkg-os) kakaós édes keksz 25 dkg sütőmargarin 2 evőkanál tej A krémhez: 45 dkg natúr joghurt 5 dl habtejszín 2 db narancs leve 30 dkg porcukor 15 dkg csokoládé 6 g zselatin Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összedolgozzuk, majd a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni. A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok levét habosra kikeverjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos krémmel összekeverjük. Hűtőbe tesszük dermedni. Amikor megfelelő, jó állaga van a hűtéstől a krémnek, hozzákeverjük a reszelt csokoládét is. A kekszes alapra kenjük, villával cifrázzuk, és reszelt csokival megszórjuk. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |