| Lusta Manci sajtos-tejfölöse receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet disznó comb vagy tarja 5 dl tejföl kb. 30 dkg reszelt sajt /Trappista, Pannónia, füstölt, vegyesen is lehet/ kevés olaj vagy zsír, só, bors Elkészítés: A húst enyhén kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fektetem, melybe izlés szerinti mennyiségbe öntöttem olajat vagy zsírt. (mi szeretjük a szaftját is, ezért kb. 1,5 dl olajat és kb. fél deci vizet öntök a tepsibe). Egyenletesen elkenem a szeleteken a tejfölt, majd betakarom alufóliával és a hús (és a sütő) korától függően 180 fokon sütöm 35-40 percig. Amikor a hússzeletek már megpuhultak, leveszem a fóliát, megszóróm a reszelt sajttal, és addig sütöm, amig a sajt szép piros nem lesz. (Aki szereti, víz helyett önthet bele bort is.) Rizzsel vagy krumplipürével tálalom, és szaft ide, szaft oda, a fejes salátát imádják hozzá... Tanácsok: (azért Lusta Manci, mert gyakorlatilag alig van vele munka) A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |