Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás-sajtos "rakott" krumpli és rántott cukkin recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
2 tojás
3dl tej
1 doboz kukorica konzerv
15 dkg reszelt ementáli sajt
1 mk.só
fél mk.bors
késhegynyi szerecsendió
1 nagy gerezd fokhagyma és vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:
A burgonyát nagyon vékonyra felszeleteljük. (akár uborkagyaluval is lehet).
A tojást a tejjel elhabarjuk, a burgonyával, a lecsöpögtetett kukoricával, meg a sajt kétharmadával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
A fokhagymát finomra aprítjuk, a vajjal összekeverjük és egy kb. 20x20 centis tűzálló tálat bedörzsölünk vele.
A tejes-tojásos, kukoricás burgonyát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk, a maradék sajttal megszórjuk. Kb. 200 fokon 50-60 percig sütjük. Ha a vége felé túlzottan pirulna, a tetejét alufóliával letakarjuk.
Amíg kisül, elkészítjük a cukkinit.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconös-cukkinis nyúl » Krumplis Tzatziki saláta » Mandulás rántott cukkini » Joghurtos cukkínifőzelék
» Cukkini chips » Mángoldos krumplis köret » Burgonyás cukkinis ropogós » Sajtos krumplisaláta
» Rántott tonhal sajtosan » Rántott szendvics 2. » Francia krumpli(köret) » Az én cukkini levesem
» Rántott hús egészségesen » Rántott pulykamell » Serpenyős krumpli » Paradicsomos krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.