| Kukoricás-sajtos "rakott" krumpli és rántott cukkin receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 2 tojás 3dl tej 1 doboz kukorica konzerv 15 dkg reszelt ementáli sajt 1 mk.só fél mk.bors késhegynyi szerecsendió 1 nagy gerezd fokhagyma és vaj a tál kikenéséhez Elkészítés: A burgonyát nagyon vékonyra felszeleteljük. (akár uborkagyaluval is lehet). A tojást a tejjel elhabarjuk, a burgonyával, a lecsöpögtetett kukoricával, meg a sajt kétharmadával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. A fokhagymát finomra aprítjuk, a vajjal összekeverjük és egy kb. 20x20 centis tűzálló tálat bedörzsölünk vele. A tejes-tojásos, kukoricás burgonyát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk, a maradék sajttal megszórjuk. Kb. 200 fokon 50-60 percig sütjük. Ha a vége felé túlzottan pirulna, a tetejét alufóliával letakarjuk. Amíg kisül, elkészítjük a cukkinit. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |