| Gourmilla medvefogó likőrje receptItalok, koktélok Hozzávalók: 130 ml méz 250 ml vodka vagy fehér rum fél kiskanál vanília paszta fél citrom héja lereszelve egy ág kakukkfű megmosva, megszárítva (elhagyható) Elkészítés: A mézet az ital harmadával, a citromhéjjal, pár levél kakukkfűvel és a vanília pasztával állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg a méz fel nem oldódik, ekkor fél órára lefedve állni hagyjuk. Leszűrjük, összekeverjük a maradék itallal, és csírátlanított üvegbe töltjük, beletesszük a kakukkfüvet. Tanácsok: Amíg tároljuk, zavarossá válhat, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel! Eltarthatósága kb. fél év. A receptet beküldte: Gourmilla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |