| Fenyőrügy üdítő receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1,5L friss világoszöld fenyőrügy (április-májusba szedhető) ezüst-luc-vörös-erdei fenyőből 3L víz 1kg cukor 1 ek citromsav ha valaki télre szeretné elrakni akkor tartósító Elkészítés: A vízből, cukorból szirupot kell főzni, majd jöhet bele a fenyőrügy. Ha elvesztette szép üde zöld színét akkor le lehet venni a tűzről és jöhet a citromsav.HA kihűlt érdemes leszűrni. Higítva hidegen, melegen iható. HA valaki télre szeretné elrakni akkor száraz dunsztba+tartósítószerrel ugyanúgy eltartható minta bodza. Tanácsok: Tudom kicsit furán hangzik, hogy fenyőrügyből üdítő, de Erdélyben ez olyan természetes dolog mint a bodza. Állítólag torokfájásra nagyon jó. Érdemes kipróbálni. Természetesen a cukor, citromsav ízlés szerint variálható. Én elkészítettem édesítővel is, úgy is finom. HA VALAKI KIPRÓBÁLTA PRIVÁTBA VÁROM A VÉLEMÉNYT! :) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Kátya99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |