| Epres-rebarbarás fordított sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához (1 pohár = 2,5 dl): 20 dkg vaj 1 pohár fehérliszt ½ pohár teljes kiőrlésű liszt 1 pohár barnacukor 1 csipet só 1 pohár zabpehely A tetejére: 50 dkg rebarbara 50 dkg eper 1 pohár barnacukor ¼ pohár keményítő egy csipet só Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, ne ijedjünk meg, morzsás anyagot fogunk kapni. Egy tálban összekeverjük az összevágott gyümölcsöket, a cukrot, a keményítőt és a sót. Kivajazunk egy nagyméretű pite formát, az aljára tesszük a gyümölcsöt, és rászórjuk a morzsát. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük 50-60 percig. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |