| Egyszerű kevert meggyes-csokis receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 5 dl tejföl 4 tojás 25 dkg porcukor 3 csomag vaníliás cukor 2 dl olaj 1 csomag sütőpor 1 citrom leve, héja 1 kg magozott meggy vagy befőtt 10 dkg étcsokoládé apróra tördelve Elkészítés: A tojás sárgáját a cukorral jó habosra keverjük, azután a sütőporral elkevert lisztet a tejföllel felváltva belekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citromlevet és héját, valamint az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk gyengén a tésztába. Legvégén pedig a meggyet és csokit keverjük a tésztába. Az egész masszát (jó sűrűnek kell lennie) kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és kb. 1 óra alatt készre sütjük 180 fokos sütőben. (Nagyon kiadós és mutatós, de célszerű kihűlt állapotban felvágni, hogy a csoki vissza tudjon keményedni.) Tanácsok: Nagyon finom, gyorsan kész van és sokáig friss maradt(volna), ha a család nem pusztítja el:) Az első egyedül sütött sütim és nagyon jól sikerült!(Az adatlapomba teszek egy képet róla) A receptet beküldte: angyalka85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |