| Édes bundáskenyér ribizlivel receptTojásételek Hozzávalók: 4 személyre: 25dkg fehér kenyér 4 tojás 2,5dl tej 2,5dl tejszín 2 evőkanál vaniliás cukor 5 evőkanál ribizli zselé 60dkg vegyes bogyós gyümölcs (fagyasztott) 3 evőkanál olvasztott vaj 10dkg zsemlemorzsa 10dkg darált mogyoró Elkészítés: A kenyeret 8 szeletre vágjuk. A tojásokat elkeverjük a tejjel, a tejszínnel és 1 evőkanál vaniliás cukorral. A kenyeret egy lapos formába tesszük, átitatjuk a tojásos tejjel, megforgatjuk, hogy jól beszívja. A ribizlizselét felforrósítjuk, hozzáadjuk a gyümölcsöket, felforraljuk, majd kihűtjük. Az olvasztott vajat egy nagy serpenyőben megmelegítjük. A kenyérszeleteket először a zsemlemorzsában, majd a mogyoróba forgatjuk, és közepes lángon mindkét oldalát 3 percig sütjük. Az édes bundáskenyeret a gyümölccsel tálaljuk, meghintve a maradék vaniliás cukorral. Vanilia mártás is illik hozzá. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 870 kcal A receptet beküldte: szuzy48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |