| Diós grizes szelet. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 5db tojás 10 evőkanál viz 15dkg cukor 1tasak sütőpor 20dkg liszt 10dkg dió Krém 5dl tej 5 púpozott evőkanál griz 20dkg cukor 10dkg dió 25 dkg vaj vagy margalin Tetejére csoki máz Elkészítés: A cukrot a tojássárgájával habora keverjük utána hozzá adjuk a vizet a felvert tojás fehérje felét és beleforgatjuk a lisztet sűttőport és a diót utána megmaradt fehétjét hozzá adjuk sütőpapirarral kibélelt tepsibe öntjük tü próbáig sütjük.180 c fokon.A Krém. tejet a grizt megfőzzük kihülésig kevergetjük ,vajat a cukorral kikeverjük grizhez adjuk a dióval együtt. Rákenjük a tésztalapra.És a csokimázt a tetejére kenjük hutőbe tesszük 1.órára és utána lehet fogyasztani. Tanácsok: Már többször megsütöttem mindenkinek nagyon izlett aki evett belől, én a cukrot kevesebbre vettem de igy is elég édes Egy nagy méretü tepsi kell hozzá nagyon kiadós és finom. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: aranka.varga@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |