| Csirkemell erdőkerülő módra receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkemell 25 dkg natúr gesztenye 40 dkg aszalt szilva 4 dl vörösbor 2 evőkanál konyak 5 dkg vaj 2 ek kristálycukor 2 kk étkezési burgonyakeményítő 2 csapott kk frissen reszelt gyömbér ízlés szerint só, őrölt fehér bors, egy csipet oregano, olaj Elkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, leszárogatjuk, félbevágjuk. Sóval, borssal és oreganoval bedörzsöljük és fóliával letakarva, hűtőben 3-4 órát pihentetjük. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. A gesztenye-szemeket az olvasztott vajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk az aszalt szilvát és 2-3 percig tovább pirítjuk. A cukorral meghintjük és megvárjuk, amíg 2-3 perc elteltével karamellizálódni kezd. A konyakkal és az aszalt szilváról leszűrt borral felengedjük. Ekkor a gyömbérrel és a sóval fűszerezzük. A keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük, a ragura öntjük. 1-2 percnyi forralás alatt kellően besűrűsödik, utána a tűzről levesszük. A befűszerezett csirkemellet az olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. A húst felszeleteljük és az aszalt szilvás - gesztenyés raguval tálaljuk. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |