| Citromfagylalt mandulakosárban receptFagylaltok Hozzávalók: A fagylalthoz: 2 citrom kifacsart leve, és lereszelt héja, 2 dl főzőtejszín, 1 dl tej, 4 evőkanál cukor mandulakosárhoz: 10 dkg mandula, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 evőkanál főzőtejszín, 1 evőkanál finomliszt Elkészítés: A tejet edénybe öntjük, és a cukorral, tejszínnel együtt felforraljuk. A tűzről levéve megvárjuk, amíg kicsit kihűl, majd hozzákeverjük a citrom kifacsart levét, és lereszelt héját. Amikor teljesen kihűlt, fagylaltgép tartályába töltjük, ahol a lapát 20 percig keveri, vagy habverő segítségével ugyanennyi idő alatt jól kikeverjük. A fagylaltkrémet kis tálkákba adagoljuk, és mélyhűtőben megfagyasztjuk. A kosárkákhoz a mandulát héjastól kávédarálóban vagy aprítógépben durvára daráljuk, és a hozzávalókkal együtt állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a mandulás masszából evőkanállal 15 centi távolságra kis halmokat teszünk, és nedves késsel 15 centi átmérőjű lappá formáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt aranysárgára sütjük, amíg a széle csipkés nem lesz. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd késsel alányúlunk, és egy felfordított tálka tetejére borítjuk. Megvárjuk, amíg a szélek a tálka oldalára hajlanak, és megdermednek. A kosárkákat megtöltjük a jégről kivett fagylalttal, citromfű levélkékkel díszítjük, a tetejére szórunk egy kis citromhéj reszeléket, és máris kínálhatjuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |