Tutireceptek.hu fejléc

Bundáskenyér gombatöltelékkel recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):
8 vékony szelet kenyér vagy 4 zsemle félbe vágva 25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
3 tojás
2 evőkanál tejföl
olaj
őrölt pirospaprika

őrölt bors
egy kiskanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Ezután hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt, és jól összekeverve még 3-4 percig főzzük. Az így kapott gombás keveréket 2-2 szelet kenyér közé kenjük, a kenyérszeleteket jól összenyomkodjuk, majd villával felvert enyhén sós tojásba forgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben vagy olajban megsütjük. (Ha olajban sütöd, a kenyérszeleteket érdemes sütés előtt fogpiszkálóval összetűzni.)

Tanácsok:
A fölvert tojásba érdemes 5 dkg reszelt sajtot és/vagy 1-2 reszelt fokhagymagerezdet keverni.

A töltött kenyereket tojásba forgatás helyett készíthetjük liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban is.

Gomba helyett más tölteléket is használhatsz. Például sajtot, sonkát, maradék pörköltet apróra vágva...


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos bundáskenyér » Édes bundáskenyér » Töltött bundáskenyér » Édes mézes bundáskenyér
» Rakott bundáskenyér » Párizsi bundáskenyér » Sonkás sajtos bundáskenyér » Bundáskenyér sütőben
» Bundáskenyér-szerintem » Málnalekváros bundáskenyér » Bundáskenyér másként » Bundáskenyér ízesen
» Sajtkrémes bundáskenyér » Bundáskenyér (máshogy) » Bundáskenyér tuningolva » Bundáskenyér szalonnával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.