| Bundáskenyér gombatöltelékkel receptTojásételek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 8 vékony szelet kenyér vagy 4 zsemle félbe vágva 25 dkg gomba 1 kis fej vöröshagyma 3 tojás 2 evőkanál tejföl olaj őrölt pirospaprika só őrölt bors egy kiskanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Ezután hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt, és jól összekeverve még 3-4 percig főzzük. Az így kapott gombás keveréket 2-2 szelet kenyér közé kenjük, a kenyérszeleteket jól összenyomkodjuk, majd villával felvert enyhén sós tojásba forgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben vagy olajban megsütjük. (Ha olajban sütöd, a kenyérszeleteket érdemes sütés előtt fogpiszkálóval összetűzni.) Tanácsok: A fölvert tojásba érdemes 5 dkg reszelt sajtot és/vagy 1-2 reszelt fokhagymagerezdet keverni. A töltött kenyereket tojásba forgatás helyett készíthetjük liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban is. Gomba helyett más tölteléket is használhatsz. Például sajtot, sonkát, maradék pörköltet apróra vágva... A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |