| Bruschetta csicseriborsó-pürével és ruccolával receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1 db baguette, 1 doboz csicseriborsó-konzerv, kb. 2 dl olívaolaj, 2 evőkanál tahini, 1 evőkanál szezámolaj, 1 zöldcitrom leve, 1 zacskó ruccola, só és frissen őrölt bors. Elkészítés: Először az alapokat készítjük el: a vékonyra felvágott bagett-szeleteket megkenjük olívaolajjal, és forró sütőben aranybarnára pirítjuk. Amíg barnulgatnak, egyetlen turmixgép-mosogatás árán előállítjuk a krémet is. Ehhez a lecsöpögtetett csicseriborsóhoz öntjük az olívaolajat és hozzáadjuk az evőkanálnyi tahinit is. Egy kevés pirított szezámolajat is csorgatunk még hozzá, ízesítésül. Hogy a pép teltségét oldjuk, óvatosan hozzányomjuk egy fél zöldcitrom levét is. Már csak egy gerezd szétnyomott fokhagyma kerül bele, és az egészből krémes-lágy képet turmixolunk. Véső ízesítésként , kóstolás után sózzuk-borsozzuk, és már meg is vagyunk. Összeállítjuk a bruschettákat. Az aranybarnára pirult bagett-szeletekre rákanalazunk egy jó adagnyit a csicseriborsós krémből, és elhelyezünk rajtuk néhány ruccola-levelet. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |