Tutireceptek.hu fejléc

Bodzapezsgő recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 kg kristálycukor
13-15 bodzavirág
2 narancs
2 citrom
4 dkg borkősav

Elkészítés:
Csak frissen szedett és nem elnyílott virágot használjunk fel ehhez a zamatos italhoz! A bodzavirágot folyó hideg vízben alaposan megmossuk. A narancsot és a citromot szintén megmosuk, szárazra töröljük és héjával együtt felszeleteljük. A bodzavirágot a cukorral és a borkősavval, valamint a naranccsal és a citrommal együtt 10 liter hideg vízbe tesszük és letakara, hűvös helyen 24 órát állni hagyjuk; közben néhányszor megkeverjük, hogy a cukor ne üllepedjék le; mielőtt leszűrnénk, újra felkeverjük, hogy feloldódjon a cukor. A bodzalét szitán átszűrve üvegekbe töltjük. Lezárjuk és két-három hétig állni hagyjuk. Az így készített bodzapezsgőt jól lehűtve, lehetőleg jégkockával szervírozzuk.

Tanácsok:
Meleg májusi napokon kitűnő frissítő.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rika B-52 » Orange velvet » Gyerekkoktél » Narancs juice házilag
» Mentás limonádé » Bodzaszörp » Barackos ivólé házilag » Bloody Brain
» Lady perfect » Téli Álom » Bailles másképpen » Citromos frissítő
» Fekete mágia » Martini házilag » Quasimodo koktél » Bécsi jegeskávé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.