| Bodzapezsgő receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1 kg kristálycukor 13-15 bodzavirág 2 narancs 2 citrom 4 dkg borkősav Elkészítés: Csak frissen szedett és nem elnyílott virágot használjunk fel ehhez a zamatos italhoz! A bodzavirágot folyó hideg vízben alaposan megmossuk. A narancsot és a citromot szintén megmosuk, szárazra töröljük és héjával együtt felszeleteljük. A bodzavirágot a cukorral és a borkősavval, valamint a naranccsal és a citrommal együtt 10 liter hideg vízbe tesszük és letakara, hűvös helyen 24 órát állni hagyjuk; közben néhányszor megkeverjük, hogy a cukor ne üllepedjék le; mielőtt leszűrnénk, újra felkeverjük, hogy feloldódjon a cukor. A bodzalét szitán átszűrve üvegekbe töltjük. Lezárjuk és két-három hétig állni hagyjuk. Az így készített bodzapezsgőt jól lehűtve, lehetőleg jégkockával szervírozzuk. Tanácsok: Meleg májusi napokon kitűnő frissítő. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |