| Aszalt gyümölcsös csokis kevert receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojás 25 dkg margarin 25 dkg porcukor 25 dkg rétesliszt 1 citrom leve csipet só 1 cs. vaníliás cukor 1 sütőpor 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs (sárga- és őszibarack, szilva, mazsola, áfonya stb.) 15 dkg dió, mogyoró, mandula disznózsír zsemlemorzsa az öntethez: 12 dkg porcukor 12 dkg margarin 2 dl tej 2 evőkanál keserű kakaó Elkészítés: A nagyobb gyümölcsöket, magvakat apróra vagdaljuk, a tojásokat, margarint, porcukrot, sót, citromlét habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert réteslisztet, a gyümölcsöt, magvakat és jól kizsírozott prézlizett tepsibe terítjük (ha szilikonos tepsink vagy sütőpapírunk van, ez elmaradhat). Lapos kanállal elegyengetjük. Világos barnára megsütjük. Az öntethez a margarint, cukrot tejet, kakaót állandó keverés mellett felfőzzük és egyenletesen a kisült tésztára locsolgatjuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |