| Csokis örvény a' la Fló receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg háztartási keksz 15 dkg margarin 15 dkg tejcsokoládé 2-3 evőkanál olaj 2 tojás sárgája 8 dkg fehér csokoládé 2-3 evőkanál natúr kakaópor A KÉPET A 3. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD. Elkészítés: Tegyük a kekszet egy műanyag zacskóba, s nyújtófával törjük össze. Olvasszuk meg a margarint egy serpenyőben. Vegyük le a tűzről , s keverjük hozzá a keksztörmelékhez. Egy muffin sütőt béleljünk ki muffin papírokkal. Osszuk el köztök a kekszes keveréket és nyomkodjuk a törmeléket a papírok aljába és oldalára. Tegyük 20 percre a hűtőbe (vagy hideg helyre), vagy míg megszilárdul/megkeményedik a keksz. 180°C- ra melegítsük elő a sűtőt (gázsütő 4-es fokozat). Ez alatt olvasszuk meg a tejcsokoládét egy forrásban lévő vízzel telt lábas főlé helyezve, majd adjuk hozzá az olajat és a kakaóport. Kavargatva melegítsük, míg a csokoládé elolvad és a krém csomómentessé nem válik. Vegyük le a tűzről, s 5 percig hagyjuk hűlni, miközben habverővel hozzákeverjük a tojást. Kanalazzuk a csokoládés masszát a keksz tetejére, s 20 percig süssük ,vagy míg megszilárdul.Ezalatt gőz fölött olvasszuk meg a fehér csokoládét , majd csepegtessük a süteményekre. Hagyjuk kihűlni, és máris tálalható :) Tanácsok: Csokis massza helyett pudinggal is megtöltheted ( és gyümölcsöket is rakhatsz rá) a sütemény "alját". Ez esetben a kekszet megtöltés előtt, és nem utána kell megsütni. Ugyanúgy 180 °C -on, kevesebb ideig. Így is nagyon finom (tapasztalat). A sütemények tetejét fehér csokoládé helyett mandulával, dióval, mogyoróval is díszíthetjük (még sütés előtt). A krém bátran variálható ( étcsokoládé és kevesebb kakaó, vagy több tejcsokoládé és kevesebb kakaó, illetve tejcsokoládé és étcsokoládé feles arányban), tehető bele szerecsendió, mogyoró. Jó étvágyat kívánok hozzá :) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: fadigflo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |