| Almás-aszalt szilvás csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé só ízlés szerint bors ízlés szerint 6 szelet bacon 2 közepes db alma 1 kávéskanál fahéj 1 dl vörösbor 10 dkg aszalt szilva 1 ek vaj 1 evőkanál finomliszt 1 csipet szerecsendió 200 ml habtejszín 5 dkg ementáli sajt Elkészítés: A csirkemellet elszeleteljük kisebb, max. 1 cm-es szeletekre (azért kisebbre vágtam, mert formákban sütöttem meg). Sózzuk, borsozzuk. A sütőformák oldalát kibéleljük 1-1 szelet baconnel, aljára egy réteg húst teszünk. Erre a megtisztított, felszeletelt alma kerül, amit meghintünk fahéjjal, és néhány borba áztatott aszalt szilva szemet helyezünk rá. Majd újra húsréteg következik, amire újabb szilva szemeket teszünk. Egy kanál vajat felforrósítunk, hozzáadunk egy kanál lisztet, és pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd felengedjük a tejszínnel. Habverővel simára keverjük, besűrítjük. Ezt az adagot osszuk hat felé, a húsok tetejére. Végül némi reszelt sajttal koronázzuk meg művünket. A 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |