Tutireceptek.hu fejléc

A legegyszerűbb meggyes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
40 dkg magozott meggy
1/2 csomag sütőpor, 10 evőkanál forróviz.

Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, levét lecsöpögtetjük.

1./ ./ A sütőt előmelegitjük

2./ A tojássárgákat a porcukorral gépi habverővel alaposan összedolgozzuk jó habosra. Evőkanalanként adjuk hozzá a forró viz felét, majd a sütőporral elkevert liszt következik., szintén részletekben, de közben mehet bele a maradék viz is.

3./ A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

4./ A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett és lisztben megforgatott / igy nem süllyed le a tepsi aljára / meggyszemeket.

5./ Előmelegitett sütőben 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. /A sütőt 15 percig nem szabad kinyitni./

Tanácsok:
Megjegyzés: Én minden süteménybe szoktam tenni egy csip. sót, jobban kihozza az izeket.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes pikniksüti » Aszalt meggyes kókuszgolyó » Babapiskótás puncsszelet » Túró torta piskótaágyon
» Epres piskóta » Meggyes-diós kavart süti » Cukrász piskóta » Meggyes süti kefírrel
» Legegyszerűbb csokikrém » Hókifli a legegyszerűbben » Babapiskótás mézes krémes » Albert piskóta
» Gesztenyés piskótarolád » Kakaós piskóta I. » Bécsi piskótaszelet » Meggyes-mákos rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.