| A legegyszerűbb meggyes piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás 15 dkg porcukor 20 dkg liszt 40 dkg magozott meggy 1/2 csomag sütőpor, 10 evőkanál forróviz. Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, levét lecsöpögtetjük. 1./ ./ A sütőt előmelegitjük 2./ A tojássárgákat a porcukorral gépi habverővel alaposan összedolgozzuk jó habosra. Evőkanalanként adjuk hozzá a forró viz felét, majd a sütőporral elkevert liszt következik., szintén részletekben, de közben mehet bele a maradék viz is. 3./ A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. 4./ A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett és lisztben megforgatott / igy nem süllyed le a tepsi aljára / meggyszemeket. 5./ Előmelegitett sütőben 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. /A sütőt 15 percig nem szabad kinyitni./ Tanácsok: Megjegyzés: Én minden süteménybe szoktam tenni egy csip. sót, jobban kihozza az izeket. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |