Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres párolt pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg pulykamellfilé, nagyjából ugyanennyi szeletelt zeller, 1 db nagyobb fej, vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 pohár joghurt, só, frissen őrölt bors, kis ételízesítő.

Elkészítés:
A szeletelt zellert, és a vöröshagymát kevés olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük, egy kis sót, és borsot szórunk rá. A hússzeleteket elősütjük, kevés borssal, sóval, ételízesítővel. A zeller és a vöröshagyma tetejére helyezzük. A joghurtot a zúzott fokhagymával kikeverjük és a hús tettjére öntjük. Előmelegített sütőben alufólia alatt (lefedett edényben) pároljuk kb. 35 percig, majd kb. 10 percig fólia nélkül.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős pulykamell » Edes-savanyu pulykamell » Pikáns leves pulykamellből » Párolt karotta
» Párolt zöldségtál » Pároltkáposzta máskép » Göngyölt pulykamell 2. » Sajttal rakott pulykamell
» Karamellizált pulykamell » Pulykamell pórémártással » Pulykamell Gellért módra » Párolt gomba
» Párolt kelbimbó » Zelleres spagetti » Extra pulykamell » Pulykamell füstölt sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.