| Zabpehely fasírt receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg zabpehely 3 dl reform ételízesítős, majorannás víz Zöldség (bármilyen nyers, amit szeretsz...) Vöröshagyma ízlés szerint Fokhagyma ízlés szerint Egyéb fűszerek ízlés szerint 1 db tojás Zsemlemorzsa helyett bármilyen egészséges dolog, amibe beleforgatod (pl. Norbi zsemlemorzsa, lenmagliszt, teljes kiörlésű tönköly búza liszt stb.) Elkészítés: A zabpelyhet a fűszerezett vízben felfőzzük (de nem szétfőzzük!), majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk az 1 db tojást, a reszelt, vagy vágott hagymákat (vörös- és fokhagyma), egyéb, ízlés szerinti fűszereket, akár paprikát is, borsot stb. Belevágunk tetszés szerinti zöldséget, amivel ízesítjük: spenót, kelkáposzta, fejes káposzta stb. Fasírtnak formázzuk, beleforgatjuk valamibe, és átsütjük olajban. Tanácsok: Süthetjük tepsiben, akkor teljesen egészséges. Hidegen is finom, ha sokat csinálunk, le tudjuk fagyasztani és bármikor elővenni. Nagyon egészséges reggelinek, vacsorának, friss paradicsommal, uborkával, paprikával, salátával körítve. EGÉSZSÉGEDRE! Itt tényleg elmondhatjuk... Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: pici kcal Szénhidráttartalom: pici gramm Zsírtartalom: 0 v. pici gramm A receptet beküldte: moli59 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |