Tutireceptek.hu fejléc

Waldorfsaláta recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagyobb zeller
2 savanykás alma
1 citrom leve
5 dkg durvára darált dió
25 dkg pulykasonka
1 kis fej saláta
1 dl tejföl
10 dkg majonéz
1 kiskanál cukor
só, őrölt bors

Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk és mindkettőt vékony csíkokra, vágjuk. A citrom levével meglocsoljuk és hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott pulykasonkát. A tejfölt a majonézzel elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd a zellerrel, almával és sonkával óvatosan összeforgatjuk.
Néhány órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd salátalevelekkel kibélelt tálba halmozzuk, darált dióval megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns francia hagymaleves » Bajor krumpli leves » Bakonyi betyár leves » Galuskás-krumpli leves
» Tejszínes fokhagyma leves » Sajtos-sütőtökös túrólepény » Sajtos brokkolikrém leves » Gyors gölődin-leves
» Peach Spirit Koktél » Káposztás bab » Kókuszleves » Hideg tokaji borkrémleves
» Mentás zöldborsó krémleves » Frankfurti leves gazdagon » Szőlős ponty » Nyers eperleves (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.