Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta:

15 db tojás
15 ek kristálycukor
15 ek liszt
3 cs sütőpor

Krém:

3 cs vaníliás pudingpor
1,7 l tej
6 ek liszt
5 cs vaníliás cukor
25 dkg Rama margarin
citromlé
0,5 kg porcukor

Bevonat:

0,5 l habtejszín
gyümölcsök

Elkészítés:
Három piskótát fogunk sütni egyenként 5-5 tojásból. 5 tojást a keverőtál üstjébe ütünk, hozzáadjuk az 5 ek cukrot, majd kb 10 perc alatt felverjük keményre. Az 5 ek liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshoz. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A maradék alapanyagokkal is ugyanígy járunk el.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor hozzáadjuk a Rama margarint, citromlevet, a cukrokat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

A tejszínt keményre felverjük.

Az alsó lapra kenjük a krém 1/3-át, gyümölcsöket nyomkodunk bele, majd a felvert tejszínből is kenünk rá egy keveset. Erre rátesszük a következő lapot, ugyanúgy járunk el vele, mint az előzővel, végül befedjük a harmadik lappal. A maradék krémmel vékonyan bevonjuk a tortánk oldalát és a tetejét, majd a tejszínnel és a gyümölcsökkel ízlés szerint díszítjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés körtetorta » Egyszerű csokolédétorta » Túrórudi torta Update 1 » Mákos sárgabaracktorta
» Túrós-meggyes linzertorta » Pavlova torta II. » Gyümölcsös spiráltorta » Madártejtorta
» Családi torta » Diókrémtorta » Túrótorta szőlővel » Tiramisutorta
» Túrótorta rizzsel » Dalmatorta » Ananászos túrótorta III. » Focitorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.