| Valentin torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: •15 dkg cukor •1 db tojás •12 dkg vaj •15 dkg liszt •1 3/4 dl tejföl •1 kiskanál sütőpor •30 dkg mirelit eper •10 dkg porcukor •5 g zselatin •3 dl tejszín •1,5 zacskó habfixáló •15 dkg marcipánmassza •1 db piros ételfesték vagy málnaszörp Elkészítés: Elkészítés módja: A cukrot a tojással majd a puha vajjal habosra kikeverjük végül beledolgozzuk a tejfölt és a sütőporral kikevert lisztet. A masszát margarinnal kikent liszttel megszórt szív alakú tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. A felengedett epret szűrőn áttörjük és porcukorral kikeverjük. Kis lábosba 3 dl forró vizet öntünk. Beleszórjuk a zselatint, felforraljuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk. A kemény habbá vert tejszínt a cukrozott eperpürével és a megdermedt zselatinnal elvegyítjük. A tésztát keresztben három lapra vágjuk. A krémmel megkent lapokat egymásra helyezzük. A tortát a maradék krémmel bevonjuk és hűtőszekrénybe tesszük. Az átgyúrt marcipánmasszát a porcukorral összedolgozzuk. Keveset félreteszünk a többit megfestjük. A rózsaszín marcipán réteget a tortára terítjük. A receptet beküldte: nadine81 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |