Tutireceptek.hu fejléc

Újévi malacka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
fél cs.sütőpor
2 tojás
10 dkg porcukor
kevés mazsola

Elkészítés:
A lisztben elmorzsolom a vajat, belekeverem a sütőport, a porcukrot és a tojássárgáját. Összegyúrom, majd lisztezett deszkán kb. fél cm-esre nyújtom. Pohárral malacfejeket szaggatok, majd egy kicsivel turcsi orrot. Ebbe két lyukat fúrok. Egymasra teszem őket. Ék alakot vágok felülre, a két szélét lehajtom fülnek. Szeme két mazsola. Megkenem felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.

Tanácsok:
Kép a naplómban. Laczkó Tímea Karina 2015.12.31.
A harang a maradék tésztából született.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» újévi káposzta leves » Malackák » Újévi lencsesaláta » Újévi finom lencsesaláta
» Húsos malackák » Újévi gofri » Habcsillagok és -szívek » Almakompótos piskóta
» Árvácska sütemény » Mákos galuska » Rákóczi túrós szelet » Borzaskata
» Villámgyors kókuszgolyó » Gyors puncsos mignon » Kakaós piskóta I. » Habos tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.