Tutireceptek.hu fejléc

Uborka mártás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6-7 db csemege uborka.
1 púpos ek liszt
1 ek olaj
1 ek tejföl


Elkészítés:
Zalában nagy hagyománya van a leveshús mellé kínált mártásoknak
Az olajon megfuttatjuk a lisztet és ha már habos felöntjük víz és az uborka levének keverékével, ízlés szerint ki mennyire szereti ecetesen. Az uborkákat kis kockára vágjuk, vagy tökreszelőn lereszeljük és hozzáadjuk. Összefőzzük. Utólag kevés cukorral, sóval és ecettel lehet még ízesíteni. Egy kanál tejföllel összekeverjük, hogy krémes legyen.

Elkészítési idő: 8 perc

A receptet beküldte: 55moncsi71


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkás raita Indiából » Zöldmártás » Amúr tormamártással » Rizsgombóc kapormártással
» Uborkasaláta » Gombamártás tarhonyával » Uborkás szendvics » Gombával töltött uborka
» Fokhagyma mártás » Hagymamártás » Gombamártásom » Csalánmártás
» Karaj mustármártásban » Libamáj szőlőmártással » Gombamártás tejszínnel » Kovászos uborka, mifelénk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.