Tutireceptek.hu fejléc

Tüzes pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg sertés rövidkaraj
2 db chili
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek paradicsomszósz
1 ek worcestershire-szósz
2 ek citromlé
4 ek olívaolaj
0.5 dl fehérbor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A csilipaprikát hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát letisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót (kivéve a zsályát és fehérbort).
A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal, és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsályaleveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát, és süssük pirosra.
Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-sajtos pecsenye » Csőben sült szűzpecsenye » Nyúlpecsenye borban » Vadas őzpecsenye
» Hortobágyi aprópecsenye » Pöttyös pecsenye » Gyors aprópecsenye » Cipóban sült pecsenye
» Görög aprópecsenye » Mustáros töltött pecsenye » Borjúpecsenye tökraguval » Hagymás aprópecsenye
» Boros libapecsenye » Besztercei libapecsenye » Pecsenyekacsamáj » Balatoni mustos pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.