| Tulumba ( török édesség) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 ek. vaj 5 kávéscsészényi liszt 5 kávéscsésze víz 5 tojás 1 csipet só. A sziruphoz: 500 grporcukor 2,5 pohár víz 1 ek citromlé Elkészítés: Előbb a szirupot készítsük el.A vizet a porcukorral forraljuk fel, ha felfort adjuk hozzá a citromlevet majd még hagyjuk egy fél percet forrni, ezután hagyjuk kihülni. A vizet a vajjal egy lábosban forraljuk fel, ha felforrt a lisztet óvatosan lassan adjuk hozzá. Folyamatos keverés mellett 5-6 percig főzzük , majd a tűzről levéve várjuk meg míg lehül. Ezeután adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót. Ezek után jön a nehezebbik része, mert eredetileg van egy olyan eszköz amibe beletöltve a tésztát abból kinyomható a forma. ( Fényképeimhez teszek fel képet a süteményről, hogy könnyebb legyen elképzelni). Nálunk is kapható hasonló szerkentyű ami keksz szerű sütik készítésére alkalmas, azzal megoldható ez a művelet, vagy le kell mondanunk a hagyományos formáról :) A hüvelykujjnyi tésztákat forró olajban ,többször megforgatva kisütjük, majd a hideg szirupba tesszük és abban negyed órát állni hagyjuk, ezután szervírozhatjuk :) Jó étvágyat! Tanácsok: A recept 6 személyre szól. A receptet beküldte: Hatice Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |