Tutireceptek.hu fejléc

Tojás krokett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
keményre főtt tojás
besamel (vaj+liszt+tej)

őrölt bors
petrezselyemzöld

zsemlemorzsa + nyers tojás a bundázáshoz
zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
Személyenként 1 db tojást megfőzök, lehűtöm és megpucolom, apró kockákra vágom.
Míg fő a tojás, besamelt készítek 2 dkg vajból, 2 dkg lisztből, 2 dl tejből.
Sózom, megborsozom, beleteszem a felaprított tojást és a szintén apróra vágott petrezselymet.
Hagyom, hogy jól kihűljön.

Vagy kézzel, vagy kanál segítségével kroketteket formázok (hosszúkás rudacskákat) és előbb zsemlemorzsába, majd megsózott felvert tojásba, majd ismét morzsába forgatom.

Forró zsiradékban megsütöm.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos-sajtos mártogatós » Tükörtojás pirítóson » Erdőszéli gombás tojás » Tojásos sonkapástétom
» Tojással rakott párizsi » Tojáslikőrös húsvéti torta » Tojás nélküli néger » Karfiol krokett
» Tojásos répasaláta » Sajtos - sonkás krokett » Andi tojás pástétomja » Tojásos meleg szendvics
» Tejszínes, tojásos karfiol » Tojáslikőrös muffin » Tojásoskrém » Töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.