Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-fokhagymás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 1 ek. étkezési keményítő, ételízesítő

Elkészítés:
A csirkemellfilét és a vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfuttatjuk, ételízesítővel megszórjuk (ízlés szerint). Felöntjük kevés vízzel, fokhagymatörőn átttörjük a fokhagymát, és a csirkére tesszük. Puhára pároljuk. A tejszín felét ráöntjük, és tovább főzzük. Egy kevés vízzel, vagy tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt (folyós legyen, de ne túl híg), és a fövésben lévő csirkehúsra öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, közben hozzáöntögetjük a maradék tejszínt.

Tanácsok:
Kagylócska tésztával szoktam tálalni. Minnél fokhagymásabb, annál finomabb (szerintem)! Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: Mariann

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás csirkemellfilé » Pongyolás csirkemell » Bolgár lecsós csirkemell » Sajtos gombás csirkemell
» Csirkemell karfiolbundában » Tejszines sajtoscsirkemell » Párolt csirkemell » Natúr sült csirkemell
» Mustáros tepsis csirkemell » Joghurtos csirkemell II. » Zöldborsós csirkemell » Narancsszószos csirkemell
» Rakott csirkemell » Tűzdelt Csirkemell » Gombás rakott csirkemell » Csirkemell zöldséggel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.