Tutireceptek.hu fejléc

Spenót recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
Spenót (mirelit 1 zacskó)olcsóbb és nem kell kínlódni vele
Fokhagyma
Tej
Liszt
Olaj

Elkészítés:
Kiolvasztjuk a spenótot (akár 2- é is vághatjuk, úgy fagyosan egy bárddal és visszadughatjuk a fagyasztóba, a következő alkalomra), közben olajjal és liszttel rántást készítünk, majd egy nagy gerezd fokhagymát belenyomunk, összekeverjük, kevés tejjel felöntjük. A lábasban kiolvadt spenótot átforrósítjuk és ráöntjük a tejes rántást, sósszik és jól összeforraljuk. Forrás közben tejjel hígítjuk szükség és ízlésünk szerint.
Aki szereti a simább és tartalmasabb főzeléket, az reszelhet bele kevés sajtot és jól elkeverve beleolvad. Bő 5 dkg sajt belereszelésével már kifőtt tésztára is tehetjük, nagyon kellemes szószt kapunk és ételt.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenotos lazania » Spenótos spagetti tészta » Sonkás-spenótos fusilli » Spenótos nokedli
» Spenótos sajtos metélt » Spenótos sajtos tészta » Görög spenótos rétes WW » Sajtos spenótkrém
» Húsos-spenótos burek » Spenót tükörtojással » Áfonyás spenót saláta » Spenótos-tonhalas spagetti
» Spenótos-rukkolás rakottas » Spenótgombóc » Spenótpogácsa » Párolt tőkehal spenótágyon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.