| Sós-magvas keksz receptHozzávalók: - 25dkg teljeskiőrlésű liszt (vagy: 20dkg tk. liszt, és vmilyen korpa; vagy 16dkg Norbiliszt, és 8 dkg tk. liszt, így már 1-es lesz!!!) - 2 db tojás sárgája - 1 tk só - késhegynyi szódabikarbóna - 1 dl tejföl - 8 dkg vaj / sütőmargarin Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és kb. 3mm vékonyra kinyújtjuk a tésztját. Amíg egyben van, addig kentem meg tojással, de ezt lehet már akkor is, amiután már felvágtuk. Egy derelye vágóval négyzet, vagy téglalap formájúra fel lehet darabolni, és a tetejét ízlés szerint lehet megszórni: Szezámmaggal, darabolt natúr napraforgómaggal, vagy reszelt sajttal. 160 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kész. Tanácsok: Egy tepsinyi adag. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: agave87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |