| Serpenyős káposzta receptHúsételek Hozzávalók: 750 g káposzta 3 szál póréhagyma 500 g burgonyapüré 3 db sárgarépa 150 g füstölt szalonna, 350 g kolbász, 3 evőkanál disznózsír, bors, szerecsendió, 1 pohár tejföl, 2 db tojás, 3 evőkanál ételízesítő, 50 g vaj. Elkészítés: A káposztát megmossuk, a külső leveleket eltávolítjuk, az egészségeseket kis darabokra tépkedjük, kb. 10 percig 2 gerezd fokhagymával főzzük. Majd leöntjük a vizet, hideg vízzel lehűtjük, alaposan lecsöpögtetjük. Az apróra szelt sárgarépát hozzákeverjük a krumpli püréhez. A disznózsírt és a szalonna zsírját kiengedjük, a kolbászt és a pórét kissé megpároljuk rajta. A káposzta felét egy kivajazott serpenyőbe halmozzuk, a krumpli pürét, a szalonna, kolbász és póré keverékét rárétegeljük, végül a maradék káposztával lefedjük. A rétegeket mindig fűszerezzük. A tejfölt, a tojásokat és ételízesítőt összekeverjük, a káposztára öntjük, tetejére vajat olvasztunk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |