Tutireceptek.hu fejléc

Sárgadinnye krémleves I. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 nagyobb sárgadinnye
3-4 dl vegyes rostos gyümölcslé
5 dl sárgabarack joghurt
1 kis doboz málna
a díszítéshez: tejszínhab

Elkészítés:
1.) A dinnyéket félbevágjuk, kör alakú vájóval gömböket vájunk ki a húsából úgy, hogy végül csak a dinnye héja maradjon. A dinnyebelet egy külön edénybe tesszük. Ügyesebbek eleve cakkosra vághatják a dinnye peremét, úgy még szebb lesz.
2.) A dinnyebelekhez adjuk a gyümölcslevet, a joghurtot, és a málnát, majd botturmix segítségével krémesre keverjük az egészet.
3.) A levest hűtőbe tesszük tálalásig, majd a dinnyehéjakba merjük, tejszínhabbal, eperrel, citromfű levelekkel díszítjük.
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karalábé krémleves » Bajoros sajtkrémleves » Narancskrémleves » Vargányás hagymakrémleves
» Halkrémleves (4 főre) » Sárgadinnyelé » Kerekrépa krémleves » Cukkinikrémleves2
» Sárgadinnye dzsem » Sajt-krémleves » Tökkrémleves » Fűszeres sütőtök-krémleves
» Burgonyakrémleves (4 főre) » Póré krémleves » Karácsonyi borkrémleves » Gyors fokhagymakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.