Tutireceptek.hu fejléc

Rumos meggy recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg meggy,
20 dkg cukor,
2 dl rum,
1 citrom.

Elkészítés:
A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi tiszta, hideg vízzel töltöm fel, amennyi éppen ellepi. Belecsavarom a citromlevet, és fél napig áztatom benne a gyümölcsöt. Ezután leszûröm. A visszamaradt lébõl fél liternyit felforralok a cukorral, és 5 percig fõzöm, ezután kihûtöm. A leszûrt gyümölcsöt kicsi üvegekbe töltöm és elosztom benne a rumot. Annyi sziruppal töltöm fel, hogy az üveg egészen megteljen. Légmentesen lekötöm és hûvös helyen tárolom. Nagyon sokáig eláll, de alkoholtartalma miatt a gyerekeknek csak nagyon keveset adjanak belõle!


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos koktél » Gesztenyés kocka meggyel » Meggyes mákos kedvenc » Meggyivólé cukor nélkül
» Kapucsínó-és meggylikőr » Meggyleves egyszerűen » Joghurtos meggyfagyi » Meggyleves habgaluskával
» Rumos fagylaltkehely » Fahéjas meggyleves » Narancsos-rumos palacsinta » Bonbonmeggyes szelet
» Meggyes mikrós piskóta » Lúdláb torta hütős meggyel » Meggylikőr » Meggyes másik


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.