Tutireceptek.hu fejléc

Rumos-burgonyás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapüré-pehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 egész tojás, 5 dkg mazsola, ízlés szerint porcukor, fél citrom leve és reszelt héja, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A burgonyapehelyre ráöntöm a tejet és a rumot, majd 5 percnyi várakozás után a citromlével, citromhéjjal és kevés porcukorral ízesítem. Végül belekeverem a megmosott, szárától megtisztított mazsolát. A palacsintákat egyenként megkenem a rumos-burgonyás krémmel, a két végét behajtva úgy csavarom össze, hogy ne nyílhasson szét. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártom, majd bõ, forró olajban pirosra megsütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsöpögtetem róla, illetve papírtörülközõre teszem, hogy az beszívja az olajat. Porcukorral meghintve, forrón tálalom.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom palacsintatorta » Cseszneki palacsinta » Gundel palacsinta 1 » Erdélyi túrós palacsinta
» Kaviáros palacsinta » Palacsinta bejgli » Müzlis palacsinta » Háromszéki palacsinta
» Részeges palacsinta » Csokis palacsinta. » Túrós palacsinta » Csipkés palacsinta
» Tepsis virslis palacsinta » Gyergyói palacsinta » Pityókapalacsinta » Gombás palacsinta/tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.