Tutireceptek.hu fejléc

Részeges alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 g mazsola,
0,25 l fehérbor,
1,5 dl víz,
1 citrom és 1 kis narancs
vékony csíkokra vágott héja,
1 evőkanál citromlé,
4 nagy meghámozott,kicsumázott,cikkekre vágott
alma,
1 darabka fahéj

Elkészítés:
A jól megmosott mazsolát annyi meleg vízben
áztatjuk,hogy ellepje,és hagyjuk megduzzadni.
A bort a vízzel,a fahéjjal,a citromlével a citrom
és a narancshéjjal felforraljuk.Az almacikkek
felét belerakva kb 5 perc alatt üvegesre főzzük.
Az almát szűrőlapáttal üvegtálba szedjük és a
mazsolát a boros almalébe rakjuk.Az alma másik
felét is beletesszük,5 percig főzzük,és a levével
együtt a tálba tesszük.Kihűtjük,majd a tálat le-
takarva 2-3 órára hűtőbe állítjuk.
Tálalás előtt a fahéjat kidobjuk belőle.

Tanácsok:
Tipp:A gyümölcs felét kedvünk szerint válogathat-
juk,így készülhet szilvából,őszibarackból,
kopaszbarackból,körtéből,esetleg ezek
keverékéből.
Ősszel vagy télen a részeges almát melegen
édes tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeges grapefruitkrém » Részeges disznó » Részeges eperleves » Részeges nyúlfilé
» Részeges Izidor » Részeges pogácsa » Részeges muffin » Részeges eperpuding
» Részeges sertésborda » Tokai részeges csirke » Részeges gombafejek » Részeges sertéshús
» Részeges csokigolyó » Részeges Izidor 2. » Részeges diótorta » Részeges barackos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.