Tutireceptek.hu fejléc

Rántásos rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 2 pohár (4 dl) tejföl
- 1 egész tojás
- fél marék kristálycukor
- 1 csipet só

A rántáshoz:
- 8 dkg zsír
- 5 dkg liszt

A töltelékhez:
- túró, mák, dió, alma, meggy, káposzta, stb.

Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk, elnyújtjuk. A zsíról és lisztből világos rántást készítünk, rásimítjuk a kinyújtott tésztára.
Felsodorjuk mint a beiglit és fél órát hideg helyen pihentetjük.
Pihentetés után kb. 10 cm-es rudakra vágjuk és a lehető legvékonyabbra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Nyújtófára tekerjük és konyharuhára terítjük szét. Megkenjük olajjal és rárakjuk vagy rászórjuk a tölteléket. A konyharuha segítségével 3 ujjnyi szélesen lazán felgöngyöljük.
Olajjal kikent tepsibe rakjuk, tetjét tejföllel vagy olajjal megkenjük és forró sütőben kisütjük.
Ferde szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
A töltelékeket a tészta kinyújtása előtt készítsük el és a főtt anyagokat hűtsük ki.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Szelim


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fetás-mogyoróhagymás rétes » Tökös-mákos 'szórt' rétes » 10 perces rétes » Kelt ostoros rétes
» Kelt ostoros réteskalács » Hamis túrósrétes » Hamis rétes » Lusta asszony rétese
» Zukkinis rétes » Palacsintás rétes » Házi rétes » Egyszerű Rétes
» Szerb rakott rétes » Sütőtökös rétes » Meggyes-gesztenyés rétes » Rizses rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.