Tutireceptek.hu fejléc

Rakott hurka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg burgonya
2-2 szál véres és májas hurka fagyasztva
3-4 nagy doboz tejföl


Elkészítés:
A héjában főtt, megpucolt burgonyát karikákra vágjuk. A hurkát langyos vízzel leöblítve megszabadítjuk a bőrétől, s fagyott állapotban felszeleteljük.
Mintha rakott krumplit készítenénk, rétegezzük a hozzávalókat: egy sor krumpli, amit sózunk, egy sor hurka - úgy, hogy a tepsi egyik felébe a májas, a másik felébe a véres kerüljön - tejföllel megöntözve. Az utolsó sor krumpli legyen, majd tejföl.

Előmelegített sütőben 180-190 fokon pirosra sütjük.


A receptet beküldte: syria

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kel gombával » Rakott makaróni » Almás-sajtos rakott csirke » Rakott sárgarépa, gomba
» Sonkás rakott kukorica » Rakott zöldborsó » Gombával rakott karalábé » Az én rakott krumplim
» Gombával rakott kel » Fitt rakott káposzta » Bárányrakottas » Rakott hal káposztával
» Diós habos rakott kifli » Húsos rakott karfiol » Sajtos rakott tészta » Sajtos rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.