| Puncs- szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A töltelékhez: 4 tojás 4 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaópor Szirup: 3 dl víz 4 evőkanál baracklekvár 1 citrom reszelt héja 4 evőkanál cukor 1 evőkanál kakaópor rum vagy rumaroma Sárga piskótához: 6 tojás 30 dkg cukor 1 citrom reszelt héja és leve 1/2 sütőpor 25 dkg liszt 12 dkg puha vaj A piskóta lapok lekenéséhez baracklekvár. Rózsaszínű máz: 30 dkg porcukor 5 dkg olvasztott vaj pár csepp piros festék Elkészítés: Kisütöm a tölteléknek való piskótát, kockákra feldarabolom, majd ráöntöm a felfőzött szirupot. Félre teszem, állni hagyom, közben kisütöm a sárga piskótát. Ez utóbbi két lapba elvágom, az alsót megkenem baracklekvárral és egyenletesen ráterítem a barna tölteléket. A töltelék tetejére is húzok egy réteg lekvárt, s ráborítom a piskóta másik felét. Ezután elkészítem a rózsaszínű mázt, s egyenletesen rákenem a sütemény tetejére, majd hagyom megdermedni. Tanácsok: Forró vízben felmelegített késsel tetszőleges formára szeletelem. Érdemes a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy "összeérjen". Tepsi méret: 35x20 cm Fotó megtekinthető a naplóm 507. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |