| Pizza tészta és némi feltét receptPizzák Hozzávalók: 1 kg liszt 5 dkg élesztő 1 dl olivaolaj só langyos víz oregano paradicsom sürítmény fokhagyma olivaolaj oregano bazsalikom só bors mozarella valamiféle reszelt sajt bármi, amit a pizzádra tennél Elkészítés: Az élesztőt kb. 2 dl langyos vízzel simára keverem, majd hozzáöntöm a liszthez! (Nem baj, ha a lisztet előtte egy tálba szórod!! ) Beleöntöm az olivaolajat, sót és aki szereti az oreganót. Nem túl lágy tésztát gyúrok belőle és jól kidolgozom. Lehet csapkodni, püfölni, asztalhoz vágni....lénnyeg, hogy a dühödet kiadd és a tészta is jó kidolgozott legyen. ☺ Megkelesztem, majd ha jön kifelé a tálból, még egyszer átgyúrom és újra megleéesztem. Ha kész, cipókat csinálok belőle, kinnyújtom, vagy kihuzogatom és kiolajozott formába vagy tepsibe teszem. Közben a pizzaszósz: A paradicsomsürítményt (ne! a magyar Aranyfácán és társai, baromi vad ízű paradicsomot, ha lehet!!) a fokhagymát, a fűszereket és az olajat összeturmixolom, ha nagyon vad az íze, egy nagyon pici cukorral megszelidítem. Ezt kenem a tésztára, ráreszelem a sajtokat (ízlés szerint) erre jön amit még gondolok rá! Sonka, szalámi, gomba....bármi!! Betolom a sütöbe és éhesen figyelem, hogy mikor lesz kész!!! Elkészítési idő: 2 perc A receptet beküldte: doxikri Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |