Tutireceptek.hu fejléc

Pipikalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 cs. élesztő
2 tojássárgája
2 evőkanál olaj
egy csipet só
1-2 evőkanál cukor
tej szükség szerint
szezámmag (el is maradhat)

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, sóval, szükség szerint langyos tejjel, és alaposan bedagasztjuk. Mikor már egyenletes a tészta, akkor dagasztjuk bele az olajat, és kilisztezett edényben, a tetejét liszttel meghintve, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztából kb alma nagyságú darabokat csipkedünk, rudakká formáljuk, majd egy hurkot teszünk rá. Az egyik végét belapítjuk, ez lesz a feje, és két mazsolát nyomunk bele, kész a szeme. A tojásfehérjével bekenjük, és szezámmagot szórunk rá. Egymástól távolabbra tesszük a tepsiben, és megsütjük. Ez a kelt tészta a gyerekek kedvence, a formája miatt.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós diós » Isteni sültalma » Almás négerke » Extra gyors fánk
» Mascarponés túró rudi torta » Tiramisu Gligi módra » Málnaszelet tojáslikőrmázzal » Fánk 90 naposhoz
» Oroszkrém » Boros szilva » Betty pöttyöskéje » Rumos vaníliás szelet
» Palacsinta rumos öntettel » Mascarponés csokitorta » Túrós-kekszes háztető » Almás-diós piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.