Tutireceptek.hu fejléc

Pezsgős málnaüdítő recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
50 dkg jó érett málna,
2 citrom átszûrt leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
10-15 dkg porcukor,
1 üveg száraz pezsgõ,
jégkockák.

Elkészítés:
A málnát szûrõbe tesszük és gyenge vízsugár alatt megmossuk, lecsurgatjuk, majd a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal együtt turmixgép poharába rakjuk. Összetörjük, ezután szitán átnyomjuk, ügyelve arra, hogy egyetlen mag se kerüljön bele a lébe. A levet elõhûtött talpas poharakba töltjük, mindegyikbe teszünk néhány jégkockát, majd a pezsgõt ráöntjük. Azonnal fogyasztjuk, mielõtt a szénsav kiszállna a pohárból. Eperrel vagy leszemezett ribizlivel ugyanígy készíthetõ. Minél savanykásabb a gyümölcs, annál kellemesebb lesz az üdítõ, ezért csak igen kevés cukorral készítsük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos pezsgős álom » Pezsgős pulyka » Pezsgőspohár » Pezsgős-tonhalas spagetti
» Gyümölcsös pezsgőspohár » Pezsgős káposzta » Pezsgős flip » Pezsgős csirke
» Pezsgős koktél » Pezsgős szilvaleves » Pezsgős őszibarackleves » Bodzaital
» Frissítő ásványvíz » Aszaltszilvas vodka » Szőke Ciklon » Narancskoktél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.