Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos borsófőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
80 dkg zöldborsó,
1 evőkanál paradicsompüré,
2 db sárgarépa,
fél fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
só,
cukor,
(1 evőkanál keményítő, ha szükséges),
olaj

Elkészítés:
Kevés olajon arany barnára pirítjuk a megmosott, meghámozott és karikára vágott sárgarépát.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, és pirítani kezdjük. Beleszórjuk a finomra vágott vöröshagymát, és azzal együtt barnára pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, sózzuk, és addig főzzük,
amíg a répa szét nem fő. Bot mixerrel leturmixoljuk. A zöldborsót is hozzáadjuk a paradicsomos léhez, és készre főzzük. A végén ízlés szerint cukorral ízesítjük, és megszórjuk a frissen vágott petrezselyemmel.

Tanácsok:
Szükség esetén kevés vízben elkevert burgonyakeményítővel sűríthetjük, ha nem lenne elég sűrű.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos bableves » Paradicsomos zöldbabsaláta » Paradicsomos póréhagyma » Anyu-féle zöldborsófőzelék
» Paradicsomos csirke » Paradicsomos majonéz » Borsófőzelék másképp » Paradicsomos tökfőzelék
» Túrós, paradicsomos krém » Paradicsomos húspuding » Paradicsomos pite » Paradicsomos húsgombóc
» Görög paradicsomos hal » Citromos-paradicsomos hús » Paradicsomos süti » Paradicsomos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.